• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100012446748838
  • https://twitter.com/?lang=tr
İletişim   :   0312 440 30 73   -   0532 224 00 50   -   info@yabatas.net
Uygunluk
UYUMLULUK YABATAŞ ÇEVRE web sitesi en iyi 1024x768 piksel çözünürlükte görüntülenebilir. Site kullanıcı hakkında bilgi edinmek için "Cookie" adı verilen teknolojiyi kullanmaz ama sitenin bazı bölümlerine üyelerin girmesini sağlayan oturum değişkenlerinden yararlanabilir. TELİF HAKKI VE MARKA HAKLARI YABATAŞ ÇEVRE web sitesi ve içerdiği tüm paylaşımlar YABATAŞ ÇEVRE DENETİM DANIŞMANLIK 'a aittir. Bu nedenle sitenin içeriğine bakma, basma ya da kopyalama (örneğin bazı metinleri, resimleri, animasyonları, videoları, logo ve çizimleri) işlemleri sadece kişisel, ve ticari olmayan amaçlara yönelik kullanılabilir. Aksi belirtilmediği sürece, bu sitede yer alan paylaşımlar YABATAŞ ÇEVRE DENETİM DANIŞMANLIK 'ın onayı olmadan değiştirilemez, basılamaz, gösterilemez, çoğaltılamaz, yeniden yayınlanamaz ya da herhangi bir şekilde dağıtılamaz. YABATAŞ ÇEVRE web sitesinde, telif hakları kapsamında bulunan ve üçüncü kişilere ait malzemeler bulunabilir. Bu durumda, kullanım izni, sitede belirtildiği üzere bu hakların sahipleri ya da lisansörLeri tarafından onaylanmalıdır. ÜÇÜNCÜ TARAFLAR TARAFINDAN SAĞLANAN BİLGİLER VE BAĞLANTILAR YABATAŞ ÇEVRE web sitesi diğer web sitelerine bağlantı verebilir. Bağlantı verilen sitelerin içeriği ya da buralardan edinilecek bir bilgi ile ilgili olarak YABATAŞ ÇEVRE DENETİM DANIŞMANLIK sorumlu değildir. Üçüncü taraflardan gelen bir bilgi ya da diğer sitelere verilen tüm bağlantılar, açık ya da örtülü bir şekilde YABATAŞ ÇEVRE DENETİM DANIŞMANLIK tarafından yüklenilmez. Bağlantılı siteler ile ilgili sorular ve yorumlar doğrudan bu sitelerin yöneticilerine yönlendirilmelidir. TİCARİ MARKALAR YABATAŞ ÇEVRE web sitesinde, yayınlanan tüm markalar tescil edilmiş markalardır. Bu sitede yer alan markalar ve logolar tescilli olsun ya da olmasın, marka sahibinin hakları çerçevesinde referans gösterilmek amacı ile yüklenmiştir.

İzin ve Lisans Danışmanlık Hizmetleri

Çevre izni
Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; hava emisyonu, çevresel gürültü, atıksu deşarjı ve derin deniz deşarjı konularından en az birini içeren izindir.
 
Çevre lisansı
Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; geri kazanım, işleme, ara depolama, arındırma, bertaraf lisans konularından en az birini içeren lisanstır.
 
Geçici faaliyet belgesi
İşletmelerin* faaliyette bulunabilmeleri için çevre izni ve lisansı öncesi verilen belgedir.
*İşletme: Tesis ve faaliyetlerin bütününü kapsamaktadır.
*İşletmeci: Çevre izin ve lisans sürecine tabi olan işletmeyi, işleten ve/veya mülkiyet hakkına sahip, hukuki olarak sorumlu, gerçek veya tüzel kişilerdir.
 
Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler
Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi işletmeler, çevresel etkilerine göre Ek-1 ve Ek-2 listelerinde sınıflandırılmıştır.
Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler, faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle geçici faaliyet belgesi almak zorundadır.
Geçici faaliyet belgesi alan işletmeler belge tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır.
 
Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi olmayan işletmeler
Yönetmeliğin EK-1 ve EK-2 listelerinde yer aldığı halde alıcı ortama herhangi bir hava emisyonu ve atıksu deşarjı olmayan işletmeler yetkili mercie müracaat etmek zorundadır. Çevre izin muafiyetine ilişkin değerlendirme yetkili merci tarafından yapılır.
Kuruldukları yerde bir yıldan az faaliyet gösterecek geçici işletmeler, bulundukları İlin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne çalışma süreleri ile ilgili bildirimde bulunmaları halinde, çevre izni kapsamı dışında değerlendirilir.
EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan işletmeler ile kuruldukları yerde bir yıldan az faaliyet gösterecek işletmeler ilgili mevzuatta belirlenen esas, hüküm ve sınır değerlere uymak zorundadır.
 
Çevre iznini veya çevre izin ve lisansını vermeye yetkili merciler
Bu Yönetmelik uyarınca verilecek geçici faaliyet belgesi veya çevre izin veya çevre izin ve lisansı;
a) Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için Bakanlık,
b) Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri,
tarafından verilir.
 
İzin ve Lisans Süreci
Çevre izin veya çevre izin ve lisansına e-başvuru dosyasının hazırlanması ve sunulması
Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılır.
Bu Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler için geçici faaliyet belgesi, çevre izni veya çevre izin ve lisansı başvurusu elektronik veya mobil imza ile elektronik ortamda yetkili merciye yapılır.
Bu Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2’sinde yer alan işletmelerin başvurularında, Ek-3A, Ek-3B ve Ek-3C’de belirtilen bilgi, belge ve raporların sunulması zorunludur.
Başvurunun yetkili mercilere yapılmasından sonuçlanmasına kadar olan süreç içerisinde sunulan bilgi, belge ve raporların doğruluğu, mevzuata uygunluğu ve doğacak hukuki sonuçlar konusunda işletmeci ve işlemlerin hizmet satın alımı yoluyla gerçekleştirilmesi durumunda yetkilendirilmiş çevre danışmanlık firması sorumludur.
Aynı adreste bulunan ancak işletmecisi veya tüzel kişiliği farklı olan işletmeler ayrı ayrı çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almakla yükümlüdürler.
 
Geçici faaliyet belgesi verilmesi
Geçici faaliyet belgesi başvurusu, EK-3A ve EK-3B’de belirtilen bilgi, belge ve raporlar ile birlikte yapılır. Başvuru yetkili merci tarafından otuz takvim günü içerisinde değerlendirilir.
Söz konusu başvuruda herhangi bir bilgi, belge ve raporun eksik olması halinde, yetkili merci eksiklikleri başvuru sahibine bildirir. Bildirim tarihinden itibaren eksikliklerin altmış takvim günü içinde tamamlanarak yetkili merciye sunulması zorunludur. Eksiklikleri tamamlanan başvuru yetkili merci tarafından yirmi takvim günü içinde değerlendirilir. Başvurunun uygun bulunmaması veya belirtilen süre içerisinde eksikliklerin tamamlanarak yetkili merciye sunulmaması durumunda geçici faaliyet belgesi başvurusu reddedilir.
Birinci fıkraya göre yapılan başvurunun, yetkili merci tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, herhangi bir eksikliğin bulunmadığının belirlenmesi halinde, işletmeye bir yıl süreli geçici faaliyet belgesi verilir.
 
Çevre izin veya çevre izin ve lisans başvurusunun değerlendirilmesi ve belgenin düzenlenmesi
İşletmelerin, geçici faaliyet belgesi alınmasından itibaren yüz seksen takvim günü içerisinde EK-3C’de belirtilen bilgi, belge ve raporlar ile birlikte çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru yapması zorunludur. Başvuru, yetkili merci tarafından altmış takvim günü içerisinde değerlendirilir.
Yapılan değerlendirme sonucunda, başvuruda herhangi bir bilgi, belge, ölçüm, analiz sonuçları veya raporlarda eksiklik bulunması halinde, bu eksiklikler başvuru sahibine bildirilir. Bildirim tarihinden itibaren eksikliklerin doksan takvim günü içinde tamamlanarak yetkili merciye sunulması zorunludur.
Başvuru yetkili merci tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bilgi ve belgelerle birlikte ölçüm, analiz sonuçları ve raporların uygun bulunması durumunda çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi düzenlenir.
 
Yeşil Yıldız Belgesi
Konaklama Tesislerinin çevreye duyarlı sürdürülebilir, Turizm hizmeti sunmalarını sağlayan sistemin yeşil yıldızlı “Çevre Etiketi” uygulamasıdır. Yeşil yıldız çevre etiketi belgesi alabilmek için Turizm İşletme Belgesi alınmış olması zorunludur. Turizm İşletme Belgesi olmadan yeşil yıldız belgesi alınamaz.Yabataş Çevre Teknik ekibi ile konaklama tesisleriniz için Yeşil Yıldız “Çevre Etiketi” belgenizin alınması için etkin hizmetler sunar.Ücretsiz bilgi hattımızı arayarak sorularınızı hiç çekinmeden bizlere iletebilirsiniz.
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam1
Toplam Ziyaret119235